Добре дошли на моята страница, скъпи приятели!
Чуствайте се свободни, да разглеждате и изпробвате рецептите ми и искренно се надявам да ви се харесват!
Ако имате някакви въпроси - питайте без притеснение.
Ще се радвам да ви отговоря!

Pages

Search

Friday, February 19, 2010

Пълнени питки


     Ето още една рецепта от моята македонска приятелка Лиляна. Нейните пълненени питки са просто невероятни! Много са удобни, да си ги приготвите за из път, за пикник  или да си вземете от тях за похапване на работа. Моята дъщеря ги обожава! Не мога да ви кажа, колко от тях изядохме при последното ни пътуване до Канада. 
Тук можете да намерите оригинала на рецептата. Аз съм удвоила количествата на продуктите, защото тази доза е далече под "възможностите" на моето семейство. Само докато минем покрай тях и ще бъдат изчезнали.

Пълнени питки 




Необходими продукти за тестото:

1 кг брашно

500 мл айрян (разредено с вода кисело мляко)

1 супена лъжица суха мая (7 гр)

1 супена лъжица сол

1 супена лъжица захар

2 яйца

100 мл олио

Необходими продукти за пълнежа:

250 гр шунка

250 гр кашкавал

200 гр кисели краставички

Ще ви трябва още 1 яйце за намазване отгоре и смес от сусам, ленено семе, ким и риган за посипване.

Забележка: 

     Пълнежа можете да направите и от други продукти - по ваше усмотрение, но ви уверявам, че горепосочената комбинация е много добра. 

Начин на приготвяне:

      Замесете тесто от изброените продукти. Покрийте го и го оставете на топло да втаса. Намесете го и нека втаса още веднъж. Докато тестото втасва, пригответе си пълнежа. Нарежете шунката и краставичките  на дребни кубчета, а кашкавала рендосайте на едро ренде и го  прибавете към тях. Разбъркайте всичко добре.
     След като е втасало и вторият път, го разделете на 24 еднакви парчета и от всяко парче разплескайте малка питка на дланта си. Сложете в средата желаното количество от пълнежа и слепете добре крайчетата и. Подреждайте готовите напълнени топки (надолу със слепената част) в тавичка, застлана с хартия за печене, на разстояние една от друга.
     Оставете ги да втасат отново, намажете ги с разбито яйце и ги посипете със семената.
Изпечете ги в предварително загрята на 180 градуса по Целзий фурна за около 30 минути или докато добият приятно златист цвят.


Вижте ги, колко апетитно изглеждат!





5 comments:

  1. Rumi, Rumi, sto pravese .... jas mozam samo tuka da gledam i da uzivam kakva umetnost tuka ti pravis, strasno ubavi ili po vaski: Strahotno hybavicko! Nemam zborovi, mi nedostasuvaat sekogas zborovi koga gledam vakvo nesto, a kako mi gi prezentiras besplatno receptitie, samo mozam da ti se kazam edno golemo BLAGODARAM,

    ReplyDelete
  2. Олее...апетитни и подканващи питки!Имах забрана да правя тестени,но сега не съм сигурна дали ще устоя.Хубав ден!

    ReplyDelete
  3. Толкова се радвам, че намерих твоя блог, Руми... Всички рецепти, които разгледах, изглеждат много вкусни, а снимките са просто невероятни! Дори забърках тези питчици :) И вкъщи количеството трябва да е по-голямко, че имам 3-ма мъже да храня :)Благодаря за рецептата!
    Ето и една снимчица
    http://i283.photobucket.com/albums/kk303/hisito7/reciepe/P1080132.jpg
    Хубав уикенд!

    ReplyDelete
  4. Благодаря ви момичетеа!
    His, видях снимката. Много хубаво си ги направила!
    Благодаря за милите думи и за доверието!

    Поздрави!

    Руми

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...